30 tammikuuta 2012

Vähän asiata Lapista ja musiikista.


Olen asunut täällä Länsi-Lapissa jo yli 19 vuotta, mutten vieläkään osaa päättää pidänkö näistä seuduista vai en. Koen kuitenkin, että täällä on turvallista ja mukavaa asustella. Upeaa on myös se, että täällä tuntee olevansa lähempänä luontoa. Kemin murrekin tuntuu olevan muualla Suomessa varsin tunnistettavaa - kylymää kahavia, ja niin poispäin. Muita arvostamiani asioita ovat mm. edulliset vuokrat, sekä sijainti lähellä Ruotsin rajaa. Täältä on helppo käväistä Haaparannalla (Haparanda), ja käydä ostamassa halvempia elintarvikkeita.

On täällä Lapissa tietenkin huonotkin puolensa. Voisin mainita niistä esimerkiksi koulutusvaihtoehtojen suppeuden, sekä pitkän välimatkan pääkaupunkiseudulle. Kynnys lähteä Helsinkiin on suuri, sillä se on niin kaukana. Harmillista on myös se, että kaikki mielenkiintoiset konsertit ja keikat ovat tietysti aina juurikin siellä Helsingissä tai Tampereella, jonne matkustaminen käy todella kalliiksi.

Kemi-Tornio alue ei yleensä kuulu tunnetumpien artistien ja bändien keikkapaikkoihin - ainakaan usein, ja jos kuuluu, se on helppo pyyhkiä pois listalta tarpeen vaatiessa. Käytiin viime vuoden tammikuussa katsomassa Asaa Koodissa ja oltiinkin innoissaan kun se oli vaivautunut tulemaan Kemiin (no onhan se sentään täältä alunperin kotoisin). Keikka oli vähintäänkin loistava!





Olin innoissani kun Ukko kertoi Asan tulevan keikalle Tornioon ensi kuussa! Sinne on meiltä matkaa n. 30 kilometriä. Katselin vuoden takaisia kuvia keikalta ja haikailin - vaan ei. Tornio skipattiinkin yli. Tuleepahan kuitenkin käytyä jossakin, koska ollaan menossa ens kuussa poikien kanssa Ouluun Pendulumin keikalle. Ostettiin liput sinne jo lokakuussa, ja keikan pitikin alunperin olla aikaisemmin, mutta se on siirtynyt aika radikaalisti jo kaksi kertaa. Nyt se kuitenkin lähestyy ellei sitä taas siirretä ja olenkin hyvin innoissani! Siihen mennessä ostan ainakin niitä uusia pattereita kameraan. :-D


Nyt kun olen jo ihan Asa-fiiliksissä niin laitetaan tähän loppuun vielä pari biisiä!


Asa - Hip Hop Hurraa


Jätkäjätkät - Pikkulintu




2 kommenttia:

  1. asa <3 ollu vaikka kuinka monta vuotta yks musiikillinen lemppari! oon tosin vaan kerran käynyt herran keikalla, mutta tykkäsin suunnattomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää aloin kuunteleen joskus pari vuotta sitten, ko tuo minun hellu se on sitä kuunnellu ihan rääpäleestä saakka niin sitä kautta sitten löyty. :-) Itekki oon vaan tuolla yhdellä keikalla ollut, mutta oli kyllä ihan järjettömän hyvä keikka! :-) Ois kivaa päästä joskus vielä uudestaan!

      Poista