29 marraskuuta 2012

Kadoksissa: joulumieli

Joulu lähestyy ihan huimaa vauhtia, mutta en oo oikeen saanut vielä joulutunnelmasta kiinni. Pohjimmiltani olen ihan hirveä jouluhöperö ja joka vuosi toivon lokakuun kuluvan nopsasti, jotta kehtaisin jo laittaa jouluvaloja ikkunaan. Jouluostoksetkin olen yleensä joulukuuhun mennessä jo hoitanut, mutta toisin on kuitenkin ollut tänä vuonna, ja sen lisäksi meillä asustaa myös pieni Grinch - Leevi nimittäin. Se aikoo selvästi tuhota jokaisen todisteen joulun lähestymisestä. Se syö koko joulun, pistelee vain röyhkeästi poskeensa. Se oli päässyt livahtamaan meidän komeroon, joka piti sisällään mun ihanaa joululaatikkoni. Siellä on nyt riekaileisia joulunauhoja vaikka muille jakaa. Viikko sitten uskaltauduin myös laittamaan kynttelikön ikkunalaudalle, mutta kappas vain, tarvittiin yksi kissan vipellys ja valtaisa rymähdys, ja nyt sitä ollaan sitten ilman kynttelikköä. Huokaus. :-D Kyllä mää tänne vielä joulun teen, vaikka mua pelottaa ajatuskin muovikuusen pystyttämisestä tänä vuonna. Voin kuvitella kuinka se hullun kiilto leimahtaa Leevin silmissä, kun se näkee kaikki ne joulunauhat ja värikkäät pallot roikkumassa kuusen oksilla, vain odottamassa tuhoajaansa - joululahjoista puhumattakaan. Pikku Grinchin lisäksi joulumieltä syö varmaankin lumeton maa. Tule jo valkea lumivaippa!


Joulukoristeista saa ammennettua hippusen joulumieltä, mutta pitäis vaan saada aikaiseksi alkaa koristelemaan. Tällä hetkellä makkarin ikkunaa somistaa joulutähti, joka mulla on ollut jo iät ja ajat. Ikkunalaudalla sieluttomat led-kynttilät, koska Leevin mokoma on jo käräyttänyt oikeisiin tuikkuihin viiksensä kolmesti ja hännänpään yhdesti.. Facepalm. Parvekkeella tosiaan jouluvalot, jotka näyttiki puhelimen kuvassa ihan kököiltä ja viimeisimmässä kuvassa päiväkodilla askartelemani joulutähti. Tähtönen näytti ihan kivalta ja oli superhelppo tehdä, joten ajattelin ehkä tehdä niitä pari kotonakin. :-) Kyllä se joulumieli tästä kohentuu, ehkä mulla on vähän koti-ikävä, kun tää on mun ensimmäinen Oulu-joulu. Aatoksi matkustelen Tatun kanssa Kemiin, joten eiköhän tää tästä hellitä. Huomenna onkin luvassa päiväkodin puurojuhla, joten kenties tuon sieltä kotiin tuliaisina sen kadoksissa olleen joulumielen. :'-)

Joko te ootte ihan joulufiiliksissä? :-D

Translate: Christmas is coming, but I'm not feeling it. Where are you Christmas spirit?


4 kommenttia:

  1. Ei oo mullakaan oikein joulumieltä, vaikka jouluhöperö mäkin satun olemaan. Ikävän näköinen tuo paljas maa, vie kaiken joulufiiliksen poies! :/
    Hartain toive tällä hetkellä ois se lumi. :)

    Kivannäköisiä nuo tähtikoristeet. Pitäis jostain poimii noiden koristetähtien ohje ku oon jo pari vuotta miettiny että mitenhä niitä tehdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, lumi ois kyllä ihana juttu näin joulukuun kynnyksellä. :-) Jos joku päivä innostun, niin voisin laittaa tänne ohjeen tuosta tähtösestä. :-)

      Poista
  2. Kerro miten noita tähtikoristeita tehdään??? Ne on kivan näköisiä.. ja kissan omistajana voi sanoa, I feel your pain. Oma kisu Elvis syö joululahjapapereita ja -naruja joka ikinen jouluaatto ihan innoissaan, kun paketit avataan... raukka ei koskaan opi ettei ne tee vatsalle hyvää! :P

    Kannattaa kokeilla roikkuvia tuikkulyhtyjä, jotka voi ripustaa esim. versotangosta tai lampusta roikkumaan. Niihin ei kissa pääse itseään polttamaan ja saat joulutunnelmaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitti. :-) Oon aika huono laatimaan ohjeita, mutta voisinhan mää yrittää jos tässä joku päivä innostun. :-) Ja kiitti vinkeistä! Lyhtyjä mulla onkin valmiina jonkin verran, mutta tässä nykyisessä asunnossa ei niille oikein löydy paikkaa. :-( Pitää koittaa kehitellä jotain. :-)

      Poista