01 joulukuuta 2012

Paperitähden askarteluohje

Multa kyseltiin tässä postauksessa vilahtaneen joulutähden askarteluohjetta, joten päätin toteuttaa sen nyt joulukuun 1. päivän kunniaksi! Yritin selostaa ohjeet mahdollisimman yksinkertaisesti, mutta kysykää ihmeessä kommenttiboxissa, jos jokin jäi askarruttamaan. Ohje on tosi helppo ja yksinkertainen - minä pystyin siihen, joten niin pystyt sinäkin. :-D

Paperitähden askartelua varten tarvitset:

1. Paperia
2. Läpinäkyvää teippiä
3. Sakset
4. Nitojan

1. Leikkaa haluamastasi paperista 6 keskenään saman kokoista neliötä. Neliöiden sivujen pituudet voit päättää itse sen mukaan, minkä kokoisen tähden tahdot askarrella.

2. Ota yksi paperiarkki ja taita se kolmioksi.

Tee kolmioksi taittamaasi arkkiin saksilla molemmin puolin suunnilleen symmetriset viillot ja leikkaa keskeltä palanen pois. Viiltojen määränkin voit päättää itse. Mitä enemmän viiltoja teet, sitä yksityiskohtaisempi tähdestä tulee.

4. Kun avaat arkin, sen tulisi näyttää suunnilleen tältä.

5. Tartu keskimmäisiin lipareisiin ja taita niiden terävät päät yhteen ja teippaa ne kiinni toisiinsa. (Näppäräsorminen voi käyttää teipin sijasta liimaa).

6. Näin ikkäästi! Mutta tehkää te nätimmin ja kärsivällisemmin ko minä. Kun olette tässä vaiheessa, niin kääntäkää arkki ylösalaisin (tuo näkyvä teippi pöytää vasten) ja tarttukaa seuraaviin lipareisiin ja yhdistäkää niistäkin terävät päät ja teipatkaa ne yhteen. Tämän jälkeen työ käännetään taas ylösalaisin, ja seuraaville lipareille sama juttu.

7. Kun viimeisetkin lipareet on teipattu, lopputuloksen pitäisi näyttää kuta kuinkin tältä. Kas tässä teillä on valmiina yksi sakara! Nyt toistatte saman prosessin viidelle muullekin papaeriarkille.

8. Nyt edessänne nököttää 6 valmista sakaraa, jotka yhdistetään keskeltä nitojalla (Ota toisen pään terävistä puolista kiinni ja laita ne nippuun, jonka nidot kiinni). Sakaroita kannattaa kiinnittää toisiinsa nitojalla tai teipillä myös muualtakin, ettei tähti repsota. Olisin vallan mielelläni näyttänyt teille kuvan  myös valmiista versiosta, mutta sellaista ei nyt ole, koska sakaroiden valmistuttua huomasin, ettei meillä ole kotona nitojaa sitten laisinkaan, haha. :-D

Semmonen oli se ohje! Melko simppeliä, eikö? :-) Ensi viikolla täytynee suunnata keskustaan jouluostoksille ja hommata samalla se nitoja, jotta saan omat tähtöseni valmiiksi. Supermukavaa joulun odotusta kaikille!

Ps. Arvatkaa mikä oli mun päivän kohokohta? Vinkkiä saat alla olevasta kuvasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti